www.naousatv.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝΑΟΥΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δράσεις πολιτισμού στη Νάουσα: 2-4 Φεβρουαρίου το 1ο καλλιτεχνικό-πολιτιστικό φεστιβάλ

Κοινοποίηση

Η εταιρία πολιτισμού «ΤΕΧΝΩΝ ΔΡΑΣΙΣ» διοργανώνει στο χρονικό διάστημα 2-4 Φεβρουαρίου 2024 στην πόλη της το 1ο καλλιτεχνικό-πολιτιστικό φεστιβάλ.

Υλοποιώντας έτσι με μια σειρά πολιτιστικές παρεμβάσεις στην Ελληνική Περιφέρεια και αυτή τη χρονιά, έναν από τους αρχικούς κυρίαρχους στόχους της, που είναι η πολιτιστική αποκέντρωση, όπως την αντιλαμβάνονται οι άνθρωποί της και δη, ποιοτική πολιτιστική αποκέντρωση στη Περιφέρεια, τους πιο δύσκολους χειμερινούς μήνες. Μια και αποτελεί κυρίαρχη φιλοσοφία της ύπαρξής της «ΤΕΧΝΩΝ ΔΡΑΣΙΣ» η διαδικασία τέτοιων παρεμβάσεων σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, χωρίς αυτό να αποτελεί διελκυστίνδα με τους όποιους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, με τους οποίους και έχει, σε κάθε περίπτωση, εξαιρετική συνεργασία. Η επιλογή της πόλης της Νάουσας δεν είναι τυχαία μια και αυτή, είναι δεδομένο ότι διαθέτει ένα σημαντικό καλλιτεχνικό και αισθητικό υπόβαθρο, με γενεσιουργές αιτίες που μπορεί κανείς να αναζητήσει στη πατίνα του χρόνου. Το Φεβρουάριο του 2024 λοιπόν ξεκινά ένας θεσμό, με πίστη ότι θα έχει συνέχεια και τα επόμενα χρόνια. Με τη βεβαιότητα ότι θα τον αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία και θα τον ενσωματώσει στο ήδη πλούσιο καλεντάρι των πολιτιστικών πεπραγμένων της περιοχής. Αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη δυναμική που αναπτύσσεται στη πόλη και σε μια σχετικά πιο «άνυδρη» πολιτιστικά περίοδο, όπως είναι η δεδομένη χειμερινή περίοδος, που μουσικά και θεατρικά σχήματα δεν πραγματοποιούν γενικά περιοδείες και εμφανίσεις στην περιφέρεια.

Ξεκινά λοιπόν το 1ο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών, με δύο θεατρικές παραστάσεις, υψηλών προδιαγραφών, ένα δημιουργικό σεμινάριο για το αφηγηματικό θέατρο και μια συναυλία, απόδοση φόρου τιμής, σε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες τραγουδοποιούς τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Το πρόγραμμα:

  1. Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 21:00, –Δημοτικό θέατρο Νάουσας θεατρική παράσταση «ΚΩΣΤΑΛΕΞΙ» –μια ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο και αποτέλεσε την έμπνευση, 45 χρόνια μετά, για μια παράσταση που συζητήθηκε όσο λίγες από το πρώτο της ανέβασμα στο θέατρο Θησείο στην Αθήνα μέχρι σήμερα που συνεχίζει να παίζεται με εξαιρετική επιτυχία
  2. Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 15:00-16:30- Δημοτικό θέατρο Νάουσας, θεατρικό σεμινάριο για τα μέλη των θεατρικών ομάδων της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής, με εισηγητή τον ηθοποιό Τάκη Χρυσικάκο και θέμα «προσέγγιση στο αφηγηματικό θέατρο»
  3. Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 21:00– Δημοτικό θέατρο Νάουσας – μουσικό-θεατρική παράσταση «ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ»- Όταν ο Μάρκος Βαμβακάρης συναντά τον Μιχάλη Γενίτσαρη- σε κείμενα του μουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα με πρωταγωνιστή τον Τάκη Χρυσικάκο και τον μουσικό Αναστάση Μπίτσιο επί σκηνής
  4. Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 21:00, –Δημοτικό θέατρο Νάουσας Συναυλία, αφιέρωμα στον σπουδαίο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τους Διονύση Τσακνή και Κίτρινα Ποδήλατα-

Τα εισιτήρια των παραστάσεων «ΚΩΣΤΑΛΕΞΙ» & «ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ», 15 ευρώ γενική είσοδος και 13 ευρώ για ανέργους και της συναυλίας-αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, 18 ευρώ γενική είσοδος και 15 ευρώ αντίστοιχα. Το σεμινάριο με εισηγητή τον Τάκη Χρυσικάκο είναι δωρεάν για τα μέλη των θεατρικών ερασιτεχνικών ομάδων της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής. Πληροφορίες- κρατήσεις: 2310-842509, 6936-915422.

ΠΗΓΗ:http://gnomi.news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αναπληρωτές: Προ των πυλών 10.000 προσλήψεις, αλλά… σε δύο φάσεις

admin

Αποκατάσταση της βλάβης στο γεμιστικό Αγγελοχωρίου Νάουσας

omada diktiou

Δήλωση Λ. Τσαβδαρίδη για την Απόφαση υποβιβασμού του Μεγάλου Αλεξάνδρου Τρικάλων.

admin