www.naousatv.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΝΑΟΥΣΑ

Γρηγ. Μαρκοβίτης:Κάποια στιγμή θα σταματήσουν τα γλέντια των επερχόμενων, θα περάσει και η πικρία των απερχόμενων και θα πρέπει όλοι μαζί να κοιτάξουμε μπροστά.

Κοινοποίηση

ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ

Πέρασε ήδη ένας μήνας από τις εκλογές της 8/10/23 και εκτιμώ ότι είναι αναγκαίο να διατυπώσω ορισμένες σκέψεις και διαπιστώσεις :

Α) Το γεγονός ότι ως Άλμα για το Δήμο Νάουσας δεν θέλαμε στήριξη από κόμματα και βουλευτές έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος, όπως έπαιξε και η «συμμόρφωση προς τας υποδείξεις» ορισμένων υποψηφίων συμβούλων.

Β) Όσο εμείς διαμορφώναμε προτάσεις σε όλους τους τομείς, επεξεργαζόμασταν Ευρωπαϊκά Προγράμματα, κάναμε ουσιαστικές επισκέψεις στις Βρυξέλλες, οι άλλοι έκαναν διορισμούς, έταζαν θέσεις, διέγραφαν χρέη και έδιναν υποσχέσεις.

Γ) Όταν εμείς εξαρχής είχαμε προτάξει το θέμα της αποτροπής εγκατάστασης του φαραωνικού αιολικού στο Βέρμιο, κάποιοι το θυμήθηκαν, για προφανείς λόγους, ενόψει της 2ης Κυριακής.

Δ) Πλέον, όμως, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανένα, είτε ψηφοφόρο, είτε υποψήφιο (εκλεγμένο ή μη). Και κατά το κοινώς λεγόμενο «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Και όσοι πολίτες (σχεδόν το σύνολο των δημοτών) ήταν δυσαρεστημένοι από τις διοικήσεις των τελευταίων δέκα (10) ετών, τελικά, πίστεψαν και πάλι «στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και ψήφισαν «από υποχρέωση» αυτούς που δεν ήθελαν ούτε να τους ακούσουν. Και όχι απλά τους ψήφισαν, αλλά τους έδωσαν το συντριπτικό ποσοστό του 75%.

Αυτοί είμαστε, λοιπόν. Και έχουμε πάντα αυτό που μας αξίζει. Είθε αυτή τη φορά να αποδειχθεί ότι επιλέχθηκε το καλύτερο δυνατό για τον Δήμο μας.

Επειδή, όμως, σε μας δεν μας ταιριάζει η μιζέρια, η ανακύκλωσή της, η στείρα αντιπαράθεση και η μικροψυχία, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ωθήσουμε την νέα διοίκηση σε ενεργοποίηση.

Και αυτό το αποδείξαμε ήδη με την 1η μετεκλογική μας ανάρτηση περί κινητοποίησης σε σχέση με το Φαραωνικό Αιολικό και όντως κάτι άρχισε να γίνεται στην κατεύθυνση αυτή και συμπορεύονται πλέον ολοένα και περισσότεροι δημότες και φορείς.

Κάποια στιγμή θα σταματήσουν τα γλέντια των επερχόμενων, θα περάσει και η πικρία των απερχόμενων και θα πρέπει όλοι μαζί να κοιτάξουμε μπροστά.

Εμείς θα συνεχίσουμε, όπως και προεκλογικά, να καταθέτουμε συνεχώς εποικοδομητικές προτάσεις και ερωτήσεις, μήπως, εν τέλει, βγούμε από το τέλμα. Άλλωστε, αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στον τόπο μας και όχι μόνο απέναντι σε όσους μας ψήφισαν.

Στα πλαίσια αυτά σήμερα θα ξεκινήσουμε με την πρώτη επισήμανση και πρότασή μας :

Ερώτηση 1 : Με δεδομένο ότι πέρυσι δεν έγινε απολύτως τίποτα σχετικά με τον στολισμό και εορτασμό των Χριστουγέννων, η πόλη ήταν κατασκότεινη και έρημη, ρωτάμε την απερχόμενη, αλλά και τη νέα, διοίκηση, ποιες πρωτοβουλίες και δράσεις προτίθενται να αναλάβουν έτσι ώστε να μην επαναληφθεί η κάκιστη περσινή εικόνα ;

Πρόταση : Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Σωματείο Εστίασης και τους Ξενοδόχους μας, τον Σύνδεσμο ΝΑΟΥΣΑ ΟΙΝΟΣ, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς μας συλλόγους και τους λοιπούς φορείς, να γίνει ένας στοιχειώδης στολισμός και διοργάνωση απλών, λιτών και ποιοτικών εκδηλώσεων, που θα πρέπει άμεσα να προγραμματιστούν και να εξωτερικευθούν με αξιοποίηση κάθε μέσου επικοινωνίας, έτσι ώστε να αρχίσει να ζωντανεύει σιγά – σιγά ο Δήμος μας.-

Ερώτηση 2 : Ήταν, άραγε, τόσο αναγκαία η έναρξη εργασιών για το OPEN MALL να γίνει τώρα, την εορταστική περίοδο, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση σε τόσα εμπορικά καταστήματα ; Αν δεν υπάρχουν αποκλειστικές προθεσμίες, γιατί δεν προτιμήθηκε μια άλλη περίοδος (πχ Άνοιξη) με μικρότερο κίνδυνο καθυστέρησης λόγω κακοκαιρίας ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σήμερα η καρδιά του επιχειρείν χτυπά στην Νάουσα, Κοινή ανοικτή συνεδρίαση των Δ.Σ του ΣΕΒΕ και της ΔΕΘ HELEXPO

diktio diktio

Ελπίδες για επαναλειτουργία του ξενοδοχείου «Βέρμιον» στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας

omada diktiou

ΑΑΔΕ: Οι μεταβολές στοιχείων μητρώου για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές μέχρι 29 Απριλίου

omada diktiou